• Het CDJA is op zoek naar een nieuwe Internationaal Secretaris! Ben jij een enthousiast lid met … Lees verder »

  • Internationaal Secretaris Lotte Schipper en Dagelijks Bestuurslid Gerben ter Veen namen van 3-6 maart deel aan … Lees verder »

  • Terwijl een groot deel van Nederland in het weekend van 5 december Sinterklaas vierde, bracht Internationaal … Lees verder »

  • Van donderdag 24 september tot en met zondag 27 september vertegenwoordigden Internationaal Secretaris Lotte Schipper en … Lees verder »

  • Van donderdag 2 juli tot en met 5 juli reisden Remco van Dooren en Lucien Vijverberg … Lees verder »

Actueel

Nieuwsarchief

Nieuwsbrieven


Internationaal

Het CDJA zoekt graag de grenzen op. Letterlijk. Want politiek houdt niet op bij de grenzen van Nederland. Vandaar dat we met ons Internationaal Secretariaat graag een partijtje meeblazen in Europa en daarbuiten. Zo zijn we lid van YEPP, de jongerenorganisatie van de Europese Volkspartij. En onderhouden we goede contacten met allerlei christendemocratische jongerenorganisaties in Europa. Volg de ontwikkelingen op dat vlak via het twitteraccount van de Internationaal Secretaris Lotte Schipper.

Daarnaast werkt het CDJA samen met (internationale) organisaties zoals de Eduardo Frei Stichting, het NIMD, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en diverse Niet Gouvernementele Organisaties op het gebied van mensenrechten en democratie.

Activiteiten

De internationale activiteiten waarbij het CDJA vertegenwoordigd wordt, vallen onder verantwoordelijkheid van de Internationaal Secretaris die op zijn beurt weer onder het Dagelijks Bestuurslid Politiek ressorteert. Op deze manier probeert het CDJA op een gestructureerde wijze vorm en inhoud te geven aan haar internationale werk. Regelmatig brengen vertegenwoordigers van buitenlandse (collega-) organisaties een bezoek aan Nederland. Voor deze bezoeken vormt de Internationaal Secretaris het eerste aanspreekpunt.

De afgelopen jaren zijn er verschillende studiereizen georganiseerd. De studiereizen gingen onder andere naar Italië, Denemarken, Duitsland, Kroatië, Moldavië, Roemenië, Turkije en Oekraïne.

Volg het internationale werk van het CDJA op Facebook en Twitter!

Actief worden

Wil jij actief worden op internationaal gebied? Dan kan dat door bijvoorbeeld lid te worden van de werkgroep Europa en Buitenlandse Zaken en Defensie (BZD).


Youth of the European People’s Party (YEPP)

Het CDJA is ook lid van YEPP en behartigt haar belangen binnen deze koepelorganisatie. Het CDJA en YEPP trachten invloed uit te oefenen op de politieke besluitvorming in EVP (zowel in de partijorganisatie als het Europees Parlement en de Europese Commissie). Vanuit YEPP worden Europese thema’s binnen het CDJA ingebracht en de CDJA-standpunten worden binnen YEPP naar voren gebracht. Meer informatie over YEPP en haar verschillende lid-organisaties kun je vinden op de website http://youthepp.eu.

Lees meer