Jitse Maas

Mijn naam is Jitse Maas en ik ben 18 jaar oud. Alhoewel mijn roots in Leiden liggen, ben ik opgegroeid op de Noord-Veluwe, in de mooie gemeente Elburg; een plaats met een hechte gemeenschap, waar men normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan. Vanaf september hoop ik International Studies te gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Verder ben ik momenteel penningmeester bij CDJA IJsseldelta en speel ik een actieve rol in het bestuur van de lokale muziekvereniging en de debatclub. Daarnaast ben ik actief voor mijn kerkgemeenschap en ben ik campagneleider van de plaatselijke CDA-afdeling. Maatschappelijk betrokken zijn vind ik heel belangrijk en daarom ben ik ontzettend blij jullie te mogen vermelden dat ik ben voorgedragen voor DB-lid met de functie HRM & Communicatie.

In de tijd dat ik lid ben van het CDJA heb ik ontzettend veel mogen leren. Als penningmeester van IJsseldelta heb ik met een geweldig bestuur mogen meebouwen aan het uit de grond stampen van een afdeling. Maar ook als campagneleider binnen het bestuur van CDA Elburg heb ik mijn ‘politieke’ vaardigheden kunnen verbreden. Dat is wat mij betreft ook de kracht van onze mooie club: Het CD(J)A is voor mij een leerschool die mij niet alleen veel nieuwe inzichten en kennis heeft laten opdoen, maar ook veel nieuwe vrienden heeft gebracht. Daar ben ik het CDJA heel dankbaar voor. Daarom zou ik me met enorm veel enthousiasme willen inzetten om de taak van HRM’er op me te nemen.

Want we staan nogal voor een opdracht. Het populisme lijkt hoogtij te vieren, de polarisatie op de flanken neemt toe en de jonge kiezer heeft het CDA massaal de rug toegekeerd.

Zelfs in mijn traditionele gemeente werd het CDA van haar troon gestoten. Ik ben echter optimistisch over onze toekomst! Onze christendemocratische waarden blijven namelijk actueel en bieden perspectief. Ik zie het als een grote taak om met het DB te werken aan een CDJA dat toekomstbestendig is. We moeten het CD(J)A herontdekken voordat de kiezer het CD(J)A herontdekt.

Concreet heb ik daarvoor drie speerpunten als leidraad voor mijn lidmaatschap van het Dagelijks bestuur:

  • Nu doorpakken en met het Generatie’22 project zoveel mogelijk CDJA’ers voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen.
  • Nu doorpakken en actief aan de slag gaan met de CDJA talentenbak en de HRM-commissie.
  • En tenslotte: nu doorpakken en structureel cursussen aanbieden aan lokale- en provinciale afdelingen.

Samen met het nieuwe DB en onder leiding van onze nieuwe voorzitter Tom wil ik me met heel veel energie gaan richten op deze functie. Desalniettemin kan ik het niet alleen. Ik hoop op jullie opbouwende kritiek en support, maar bovenal op jullie vertrouwen.

Daarom neem ik graag contact met je op als er vragen of opmerkingen zijn over mijn motivatie of als je nadere toelichting wilt van mijn drie streefdoelen.  

Bel of app me gerust op: 06-5505221

Marieke Pronk

Mijn naam is Marieke Pronk, ik ben 21 jaar oud en sinds 22 mei 2021 ben ik Dagelijks Bestuurslid Persvoorlichting en Campagne van het CDJA. Opgegroeid in de Kop van Noord-Holland, woon ik nu alweer bijna 3 jaar in de mooiste stad van Nederland: Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn Bachelor International Business Administration en zal ik in september starten met de Master Marketing Management. Naast mijn studie en het CDJA houd ik ervan om lekker te koken, af en toe piano te spelen, en regelmatig te trainen.

In juli ben ik alweer vier jaar lid van het CDJA en het CDA. Tijdens mijn middelbare schooltijd in Alkmaar heb ik aan veel MUN conferenties meegedaan waarna ik werd benaderd door de lokale CDA afdeling in mijn toenmalige gemeente Schagen. Mijn eerste aanraking met de politiek was toen ik op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in Schagen kwam en campagne ging voeren met een jong en actief CDA team. Dit smaakte naar meer, echter vertrok in naar Rotterdam om te gaan studeren. Eenmaal wonend in Rotterdam werd ik actiever binnen het CDJA: ik ging naar meer activiteiten en werd vanaf februari 2019 Secretaris van CDJA Rotterdam. Daar ging ik aan de slag met de social media en zorgde ik ervoor dat het contact werd verbeterd. Op Prinsjesdag in 2019 belandde ik met een aantal CDJA’ers op de Prinsjesdagborrel van het CDA. Super gaaf natuurlijk! Na wat gesprekken met mensen tijdens die borrel besloot ik te gaan solliciteren voor AB’er (Algemeen Bestuurslid) namens Zuid-Holland. Deze functie heb ik vanaf november 2019 met veel plezier vervuld, vooral omdat je zo veel beter doorkrijgt hoe het CDJA in elkaar zit en wat er allemaal speelt en gedaan wordt.

Toen ik afgelopen zomer van dichtbij de CDA lijsttrekkersverkiezing mocht ervaren, kwam er iets in mij los. Het was oh zo leuk om met een klein team aan een gezamenlijk doel te werken en een campagne op te zetten. Het gaf mij zoveel energie en persoonlijke ontwikkeling dat ik me besefte dat ik dit soort campagnes vaker wilde gaan voeren. Afgelopen oktober kreeg ik de kans, om na 1,5 jaar als secretaris, door te schuiven als voorzitter van CDJA Rotterdam en ook een actieve rol te krijgen binnen de Tweede Kamerverkiezingscampagne in Rotterdam. Ondanks dat het misschien niet het gehoopte resultaat heeft opgeleverd, is het een mooi startpunt om na te gaan denken over hoe we nou wel die jongere stemmers kunnen trekken en hoe we de stigmatisering rond het CD(J)A kunnen veranderen. Het CD(J)A is namelijk allesbehalve een oude mensen partij, dat laten wij als CDJA leden maar al te goed zien!

Laten we het komende jaar gaan werken aan het merk CDJA en met een goede campagne rondom onze jongerenkandidaten weer een goed resultaat boeken tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022! Fire up and ready to go!

Heb je vragen of ideeën, schroom dan nooit om contact met mij of de andere DB’ers op te nemen!

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *