In deze editie staan de verkiezingen centraal. Nog een maand en dan kan heel Nederland immers weer naar de stembus. Maar, niet alleen de Tweede Kamerverkiezingen staan centraal. Ook de Amerikaanse verkiezingen hebben ons allen eerder dit jaar immers in vervoering gebracht. Trump legde het af tegen democratische presidentskandidaat Joe Biden, maar wordt nu geconfronteerd met een gebroken land. Thomas Kroon en Koert Dekker besteden daar in hun artikel aandacht aan. De toeslagenaffaire die tot een vernietigend rapport van de parlementaire ondervragingscommissie leidde roept onder meer vragen op over de rol van de rechter in de rechtsstaat. Dat komt naar voren in de recensie van Marc Hanna. 

Verder kent het CDJA een tweetal nieuwe bestuursleden: Stefan Ruiter en Veerle Bens stellen zich in dit nummer voor.  Rond Tweede Kamerverkiezingen zijn verschillende CDJA’ers actief.  Mante Kaaks vertelt over zijn ervaringen als stagair van Pieter Omtzigt en Marc Hanna ging in gesprek met Jantine Swinkels: jongerenkandidaat en nummer 26 voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Verder heeft de redactie haar licht opgestoken bij Jeroen Pijnenburg: hij voerde tijdens de herindelingsverkiezingen al eerder campagne in coronatijd en vertelt over zijn ervaringen. Dat en nog veel meer te lezen in deze verkiezingseditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *