Nog een maand en dan zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In het land merk je door corona wellicht nog niet iets van de verkiezingskoorts, maar in de war room op Buitenom 18 begint de spanning al hoog op te lopen.

Volkomen terecht, want met de nieuwe lijsttrekker Wopke Hoekstra liggen er volop kansen voor het CDA om zetels te winnen en misschien wel de grootste te worden. Met 30 zetels hebben we straks 5 CDJA’ers in de Kamer. Dat zou een unicum en een record zijn. Maar, het mooiste is toch wel om te zien hoeveel CDJA’ers actief mee doen deze campagne.

Vanuit het CDJA is in november een campagnecommissie begonnen met de voorbereiding van de jongerencampagne. Wat er aan zit te komen ziet er gelikt uit. Mooie acties op het gebied van wonen, het leenstelsel en klimaat en een zeer gelikte campagnevideo. Daarnaast heeft onze Jeltje van het Drielandenpunt tot aan Den Helder gereisd om onze jongerenkandidaten in de spotlights te zetten. 

Maar ook buiten het CDJA om zijn ontzettend veel CDJA’ers actief in de campagne. Zo telt het CDJA verschillende campagneleiders: Marc Smellink is campagneleider van Overijssel, Izaak van Jaarsveld is op die manier actief in Groningen en Easther Houmes doet dat in Zeeland. Daarnaast is er denk ik geen enkel persoonlijk campagneteam waar geen CDJA’er actief in is.

Het is fantastisch om te zien dat er zoveel CDJA’ers overal in het land actief zijn en straks de drijvende kracht zullen blijken achter die grote verkiezingsoverwinning van Wopke Hoekstra. We zullen hem de rekening daarvoor te zijner tijd. wel sturen 😉

Authors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *