Stefan Ruiter

DEN HAAG – Stefan Ruiter is lid van het Dagelijks Bestuur Onnink IV van het CDJA dat bestaat uit Lennaert Rolloos, Veerle Bens, Stefan Ruiter, Hielke Onnink (voorzitter), Noah Brok, Jeltje Straatman en Niels Honkoop. COPYRIGHT DIRK HOL

Mijn naam is Stefan Ruiter, ik ben 22 jaar oud en sinds zaterdag 21 november 2020 ben ik Secretaris van het CDJA. Ik ben geboren en getogen in Flevoland en momenteel woonachtig in de allermooiste studentstad van Nederland, namelijk Leiden. In die stad studeer ik Politicologie, ben ik lid van een studentenroeivereniging en heb ik meerdere rollen mogen vervullen in het bestuur van de lokale afdeling van het CDJA.

Tijdens mijn middelbare schooltijd in Dronten ontstond mijn politieke interesse en ben ik lid geworden van het CDJA en het CDA. Rond de Europese Parlementsverkiezingen in het voorjaar van 2014 moest ik voor het vak Nederlands een betogende voordracht houden. Ik koos er voor om bij die betogende voordracht de stelling te verdedigen dat Nederland veel baat heeft bij het lidmaatschap van de Europese Unie, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds vierkant achter sta. Om hiervoor meer informatie in te winnen ging ik, samen met mijn vader, naar een Politiek Café in Dronten waar kandidaten voor het Europees Parlement van verschillende partijen met elkaar in debat zouden gaan. Onder die kandidaten was slechts één jongere, die niet toevalligerwijs een kandidaat van het CDA bleek te zijn. Ook was die avond in de zaal een jong Drontens CDA-raadslid aanwezig. Ik weet nog dat ik het destijds heel gaaf vond dat deze jonge mensen al hun politieke stempel wisten te drukken. Na afloop raakte ik op de borrel met ze in gesprek en bleken ze beiden ook actief te zijn bij de jongerenafdeling van het CDA. Onder meer hun enthousiaste verhalen vormden voor mij de motivatie om mij een tijdje later ook aan te melden als lid van het CD(J)A.

Wat mij betreft is de grootste kracht van de christendemocratie dat we vanuit het midden op een constructieve manier reële oplossingen proberen te vinden voor de grote maatschappelijke vraagstukken. Juist die middenpositie is zo mooi, een middenpositie tussen links en rechts en tussen het individu en de staat. Die middenpositie heeft namelijk als consequentie dat we tegen de polarisering ingaan en we vertrouwen hebben in de kracht van de samenleving. Daarnaast houdt de christendemocratie ieder mens in zijn waarde en willen we dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ideeën waarbij ik mij heel erg thuis voel en die mij veel motivatie geven om mij in te zetten binnen het CDJA.   

Veerle Bens

DEN HAAG – Veerle Bens is lid van het Dagelijks Bestuur Onnink IV van het CDJA dat bestaat uit Lennaert Rolloos, Veerle Bens, Stefan Ruiter, Hielke Onnink (voorzitter), Noah Brok, Jeltje Straatman en Niels Honkoop. COPYRIGHT DIRK HOL

Hoi allemaal! Sinds het najaarscongres ben ik verkozen als bestuurslid Ledenwerving en Activiteiten. Daarom zal ik me even voorstellen. Ik ben Veerle Bens, 24 jaar en woon in het mooie ’s-Hertogenbosch. Naast het CDJA ben ik werkzaam als medewerker lokale belastingen en ben ik bijna klaar met mijn studie Bestuurskunde. Ik ben een bezig bijtje, zoals jullie kunnen zien. In de tijd dat ik nu lid ben van het CDA/CDJA, heb ik een aantal functies gehad/dingen gedaan, zoals HRM-secretaris CDA Brabant, penningmeester CDJA Brabant en actief lid binnen CDJA Altena i.o. Hierdoor heb ik gemerkt dat ik graag met mensen in contact ben. Ik wil je graag laten zien wat er allemaal mogelijk is binnen onze vereniging en wat voor mooie vereniging wij zijn. Daarom leek mij de functie bestuurslid Ledenwerving en Activiteiten goed passen binnen deze visie. Als je dus iets wilt weten of vragen hebt, kun je me altijd mailen, appen of bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *