Ik droom van en ga voor een CDA dat niet alleen zegt dat ieder mens telt, maar dat ook in daden omzet. Een partij die er voor alle mensen in de samenleving is. Een CDA dat haar identiteit, beginselen en visie onbekommerd en onbelemmerd uitdraagt en opfrist in debat met anderen én met elkaar.

‘Er mag wat verwacht worden van een voorzitter uit Rotterdam: Geen woorden, maar daden.’ Deze uitspraak deed ik, net na mijn verkiezing als partijvoorzitter, in mijn aanvaardingsspeech op het partijcongres in de Kromhouthal te Amsterdam. Ik sta voor een mooie uitdaging en heb er zin in.  

Ik ben advocaat, familiemens, schapenhouder, hockeycoach en sinds 9 februari jullie partijvoorzitter. Sinds mijn 15e ben ik actief binnen het CDA. Ik voel mij thuis bij een partij die gelooft in de kracht van de samenleving. Bij alles wat ik doe wil ik oog hebben voor de mensen om mij heen. Iets terug doen voor de samenleving. Dat is mijn leidraad en dat probeer ik voor te leven. Met aandacht én compassie.

Onze partij staat voor een grote uitdaging. Een avontuur dat wij partijvernieuwing noemen. Het CDA moet weer gaan bruisen. Laten we meer lef en durf tonen. En in actie komen. Vernieuwen betekent ook veranderen en daar heb ik jullie bij nodig. Op het partijcongres waren gelukkig veel jongeren aanwezig. Het is heel belangrijk dat jullie meedoen. Het is cruciaal dat wij de slag naar de jongeren maken. Ik roep jullie dan ook van harte op om actief mee te doen. Neem je vrienden mee naar activiteiten. Laat hen de sfeer proeven!

Neem je vrienden mee naar activiteiten. Laat hen de sfeer proeven!

Het belang van de deelname van jongeren in politiek wordt onderstreept door goede coaching en professionalisering van opleidingen. Denk hierbij aan de CDA Academy. We gaan actief scouten, opleiden en coachen. Op die manier kunnen we jongeren in hun kracht zetten.

Mijn motto is: Verdiepen – Vernieuwen – Verbreden. Verdiepen door in te zetten op een herkenbaar geluid dat een brede doelgroep aanspreekt. Een visie die mensen raakt en boeit. Vernieuwen door meer naar buiten te gaan, mensen op te zoeken en het gesprek aan te gaan. Kennis en expertise ophalen, zowel binnen als buiten de partij. Verbreden door oog te hebben voor diversiteit. Vrouwen, ondernemers, minderheden én jongeren een plek te bieden binnen onze partij.

Samen bouwen aan het CDA. Samen de partij groter maken om meer impact te kunnen hebben in de samenleving. Bouwen aan een hele goede morgen. Doe je mee?

Authors