Generatieproject GR22.

Op woensdag 22 maart 2022 vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wat het CDJA betreft zijn dit ontzettend belangrijke verkiezingen. Als CDA lukte het ons om in 2018 de meeste jongeren op de kieslijsten te hebben staan ten opzichte van alle andere landelijke politieke partijen: een mooi resultaat wat we nogmaals willen behalen in 2022. Daarom gaat het CDJA van start met een generatieproject voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 en jij kunt erbij zijn!

 

Vanaf december 2020 tot maart 2021 leiden wij jou op tot gemeenteraadslid. Daarvoor hebben we samen met het CDA Steenkampinstituut, CDA HRM en het Landelijk bestuur van het CDA een uitdagend en toegankelijk programma opgezet.

 

Dat programma ziet er als volgt uit

 

Fysieke bijeenkomsten

Om een zo sterk mogelijk #TeamCD(J)A te bouwen komen we twee zaterdagen bij elkaar in Den Haag. Zo leer je andere deelnemers kennen om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast gaan we deze dagen de diepte met debat en speechtrainingen.

Deze bijeenkomsten zijn in december en mei

Onlinetraining

Om het zo toegankelijk mogelijk te houden organiseren we een aantal trainingen online. Vanuit je slaapkamer krijg je training van ervaren CDA’ers over gedachtegoed en social media.

Deze trainingen vinden plaats in december en januari

Traineeship

In januari, februari en maart koppelen we je aan je lokale CDA afdeling. Je kijkt een poosje mee bij de lokale fractie en bestuur om te kijken of de gemeentepolitiek iets voor jouw is. Mocht dat een succes zijn kan je gelijk blijven plakken.

 

Na afloop voeren we samen met het CDA met alle deelnemers out take gesprekken om te kijken of iedereen goed terecht is gekomen of dat we je naar een andere taak of functie binnen de partij kunnen begeleiden. Ook wanneer je niet direct raadslid wil worden maar een andere functie ambieert is dit dus een interessant programma om je voor aan te melden!

 

Kosten

Aan deelname aan het generatietraject zijn geen kosten verbonden. Mocht je uiteindelijk raadslid worden vragen we je vanaf dat moment jaarlijks een vrijwillige donatie te doen aan het CDJA. Op die manier kunnen we de volgende nieuwe talenten opleiden.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Noah Brok (Dagelijks Bestuurslid HRM & Communicatie): N.brok@cdja.nl. In de mail vermeld je tenminste het volgende:

 

– Voornaam + Achternaam

– Geboortedatum

– Woonplaats en gemeente

– Telefoonnummer