Ons bestuur.

Het Dagelijks Bestuur

​Het Dagelijks Bestuur (DB) is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het CDJA. Dit houdt in dat zij de vereniging beheert, leidt en naar buiten toe vertegenwoordigt. Ook is zij verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het uitvoeren van het politieke beleid en het organiseren van Algemene Ledenvergaderingen.

Het bestuur Schipper 4 bestaat uit (vlnr) Marc Dorst, Tom Scheepstra, Klaas Valkering, Lotte Schipper (voorzitter), Job v/d Broek, Robert Klaassen en Renate Wijmenga.

Lotte Schipper

Voorzitter

Portefeuille:

 • ​Eindverantwoordelijk
 • Vertegenwoordiging richting CDA
 • Vertegenwoordiging van de vereniging
 • Mediadriehoek

​Lotte (1993) is geboren in Blaricum en opgegroeid in het naastgelegen Huizen. Na de middelbare school in Nederland en de Verenigde Staten, behaalde ze haar BA in Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Op haar achttiende werd ze verkozen tot secretaris van het Dagelijks Bestuur van het CDJA, en daarna heeft ze twee jaar lang het CDJA vertegenwoordigd in Europa als Internationaal Secretaris. In april 2017 werd ze gekozen tot Deputy Secretary General van het YEPP, de jongerenorganisatie van de EVP. Toch bleef de nationale politiek trekken en werd Lotte een maand later verkozen tot landelijk voorzitter. Lotte woont in Amsterdam en werkt in haar ‘vrije tijd’ op de Universiteit van Amsterdam.

Niet enkel leven voor jezelf, maar ook voor de ander. Niet langer langs de zijlijn staan, maar meedoen. Dat was voor mij ooit de reden om actief te worden bij het CDJA, en die gedachte drijft mij vandaag nogsteeds!

Klaas (1993) Lawyer, Campaign addict & Proud PA 😉. Op dit moment woont Klaas in het Noord-Hollandse Bergen waar hij bij de afgelopen verkiezingen lijsttrekker was voor het CDA van welke fractie hij nu ook fractievoorzitter is. Klaas werd verkozen in november 2016 en is inmiddels het langstzittend bestuurslid communicatie van de afgelopen jaren. Als jurist heeft Klaas snel zijn woordje klaar en mag hij zich graag in de (vergader)stukken ingraven. In zijn vrije tijd mag Klaas graag werken.

Het idee een bijdrage te kunnen leveren aan mensen die het CDJA, niet voor zichzelf maar voor een ander, maken tot de vereniging die het is maakt dat ik me elke dag met plezier inzet.

Klaas Valkering

Vicevoorzitter | Bestuurslid Communicatie & Campagne

Portefeuille:

 • Persvoorlichting en mediabeleid
 • Communicatie (behoudens de taken van de Secretaris)
 • Permanente campagne en Politieke campagnes
 • Vormgeving & huisstijl
 • Promotiecommissie
 • Mediadriehoek

Marc dorst

Vicevoorzitter | Penningmeester

Portefeuille:

 • Financiën
 • Congrescommissie – Organisatie & Financiën
 • Fondsenwerving

Marc (1993) is opgeroeid in de provincie Gelderland, hij woont nu in Amersfoort en werkt op dit moment als beleidsmedewerker bij CNV. Naast het zijn van penningmeester en vicevoorzitter van het CDJA sport Marc in zijn (weinige) vrije tijd graag. Het CDJA en politiek zijn voor Marc één van zijn grootste passies en daarom is hij dan ook al een heel aantal jaar actief. Het feit dat je als lid van het dagelijks bestuur, het algemeen bestuur en een provinciaal bestuur zoveel kansen krijgt en dingen leert die je nergens anders kunt leren is wat Marc het mooiste vindt aan zijn bestuurstijd.

Onze vereniging is open, dynamisch en leeft! Daarom vind ik het ook een enorm voorrecht dat ik zoveel CD(J)A-ers heb mogen leren kennen en de komende tijd nog ga leren kennen.

Renate (1993) is geboren en getogen in Leeuwarden. Na haar gymnasiumdiploma heeft ze geschiedenis gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Ondertussen was ze actief voor zowel studie- als studentenvereniging. Tijdens haar master in 2015 is ze lid geworden van het CDJA. Al snel werd ze enthousiast voorzitter van de lokale afdeling van Amsterdam en was daarnaast werkzaam als student-assistent aan de Vrije Universiteit. Ook heeft ze vanaf mei 2016 twee jaar plaatsgenomen in het landelijke Algemeen Bestuur voor de provincie Noord-Holland. Nu, afgestudeerd historicus in de politieke geschiedenis, werkt ze als fractiemedewerker voor Provinciale Staten van Noord-Holland en is ze verkozen tot Dagelijks bestuurslid Ledenwerving & Activiteiten.

Ik ben er trots op dat het CDJA de meest actieve, inhoudelijke en gezellige politieke jongerenorganisatie van Nederland is!

Renate Wijmenga

Bestuurslid Ledenwerving & Activiteiten

Portefeuille:

 • Introductieweekend
 • Introdagen & Ledenwerfcampagnes
 • Landelijke activiteiten
 • Congrescommissie – Organisatie
 • Organisatiecommissie

Job v/d Broek

Bestuurslid HRM & Afdelingen

Portefeuille:

 • Afdelingen
 • Generatietrajecten
 • Afdelingenhandboek
 • HRM Commissie
 • Vormingscommissie
 • CDJA Academie
 • Scholenvoorlichting

Job (1997) is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch, alwaar hij ook zijn gymnasiumdiploma heeft behaald. Na drie jaar in Middelburg te hebben gewoond voor zijn bachelor Liberal Arts & Sciences aan het University College Roosevelt woont hij tegenwoordig in Utrecht, waar hij in 2020 zijn master politieke geschiedenis hoopt te behalen. Hij bekleedde in het Zeeuwse verschillende politieke functies, zoals fractiemedewerker van het CDA Middelburg en voorzitter van het CDJA Zeeland. Daarnaast heeft hij ook bestuurlijke ervaring opgedaan binnen de studentenroeivereniging die hij zelf mede heeft opgericht. Deze opgedane ervaringen wil hij graag inzetten en verder ontwikkelen in het Dagelijks Bestuur van het CDJA. Naast politiek en besturen heeft Job een grote passie voor geschiedenis, kunst, klassieke muziek en alles wat met Frankrijk te maken heeft.

Het CDJA heeft zoveel te bieden, van inhoud tot gezelligheid en van een uitgebreid netwerk tot vriendschappen voor het leven.

Tom (1994) werd geboren in Meppel en is opgegroeid op Terschelling. Tegenwoordig studeert hij Geschiedenis in Groningen en is hij tevens bestuurslid bij het Jong KNHG, de beroepsvereniging voor historici. Voor hij in november 2018 verkozen werd was hij voorzitter van de CDJA- werkgroep Buitenlandse Zaken en Defensie. Daarnaast was hij in de afgelopen jaren regelmatig in Apeldoorn te vinden waar hij kind aan huis was op Paleis Het Loo. Reizen hoeft geen belemmering te zijn, inmiddels kent hij alle treintijden uit zijn hoofd.

Het CDJA bruist in heel Nederland. Van noord tot zuid en van oost naar west! Voel je welkom!

Tom Scheepstra

Secretaris

Portefeuille:

 •  Secretariaat & ledenadministratie
 • Interne communicatie
 • Nieuwsbrieven
 • Interruptie
 • Congrescommissie – Orde
 • CDJA-Raad

Robert Klaassen

Bestuurslid Politiek & Internationaal

Portefeuille:

 • Politieke Werkgroepen
 • Grondslagencommissie
 • Internationaal werk
 • Mediadriehoek
 • Contactpersoon WI

Robert (1996) groeide op in de provincie Overijssel en woont nu in het Gelderse stadje Hattem. Hij studeerde politicologie en international relations aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Robert is al geruime tijd actief voor het CDJA, eerst als bestuurslid bij de afdeling Noordwest-Veluwe en daarna ruim tweeënhalf jaar als lid van het Algemeen Bestuur namens de afdeling Gelderland. Naast zijn werkzaamheden voor het CDJA is hij onder meer raadscommissielid voor het CDA in Hattem. In zijn vrije tijd houdt Robert zich graag bezig met muziek, natuur en boeken over politiek en geloof.

Bij het CDJA kun je vanuit overtuiging politiek actief zijn. In combinatie met alle gezellige en inhoudelijke activiteiten maakt dat onze vereniging heel waardevol!

Het Algemeen Bestuur

Het Algemeen Bestuur (AB) is het landelijke bestuur van het CDJA en geeft politiek en organisatorisch leiding aan onze vereniging. Het AB bestaat uit de leden van het Dagelijks Bestuur (DB), 12 leden namens alle provincies en 3 vrijgekozen leden. Voor de 12 provinciale leden zijn er bovendien plaatsvervangers voor het geval iemand niet kan komen. De Algemene Ledenvergadering kiest de provinciale leden, hun plaatsvervangers en de vrijgekozen leden voor een periode van twee jaar.

Drenthe     Danny Smit     dannysmitemmen@gmail.com
Drenthe plv.     Claudia de Koe      claudiadekoe@gmail.com

Flevoland      Marijn Malotaux      msdjongman@hotmail.com
Flevoland plv.      Stefan Ruiter      stefanruiterfct@gmail.com​

Friesland      Thomas Kroon      thomaskroon97@gmail.com
Friesland plv.      Kjeld Klein     kjeldklein8@gmail.com

Gelderland      Roosmarijn Lindner      roosmarijn.lindner@gmail.com
Gelderland plv.      Richard Hendriksen      richardhendriksen_1@hotmail.com

Groningen      Hielke Onnink      hielkeonnink@gmail.com
Groningen plv.      Elmen Westerdijk      elmenw@hotmail.com

Limburg      Jan Willem Nass      janwillemnass@hotmail.com
Limburg plv.      Wouter IJpelaar      wouter.ijpelaar@gmail.com

Noord-Brabant      Joep van Oss      jgvanoss@gmail.com
Noord-Brabant plv.      Vacant      – –

Noord-Holland      Roel Kroese      roel_kroese@live.nl
Noord-Holland plv.      Mezekir Semere      mezekersemere@hotmail.com

Overijssel      Wim Duitman      wpduitman@gmail.com
Overijssel      Harm Dijkstra      hldijkstra6@gmail.com

Utrecht      Berj Khassab      b.s.khassab@gmail.com
Utrecht plv.      Esther Leferink      esther-leferink@hotmail.com

Zeeland      Esther Francke      esther.francke@gmail.com
Zeeland plv.      Abel van der Sluis      abelvdsluis@gmail.com

Zuid-Holland      Arjen Veerman      veermanarjen@gmail.com
Zuid-Holland plv.      Reinder van Meijeren     rvanmeijeren@bodegraven-reeuwijk.nl

Vrijgekozen      Danielle Duindam       danielleduijndam@hotmail.com
Vrijgekozen      Mark van de Fliert      markfliert@yahoo.com
Vrijgekozen      Helmich Heutink         helmichheutink@gmail.com​