Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland zijn meerdere CDJA-afdelingen actief: één op provinciaal niveau en drie op lokaal niveau. Door middel van uiteenlopende activiteiten houden deze afdelingen zich actief bezig met thema’s binnen hun gemeente, de provincie en op landelijk niveau.
De provinciale afdeling, het CDJA Noord-Holland, voert het secretariaat over alle CDJA leden in de provincie, verdeelt de financiële middelen over de lokale jongerenkernen en organiseert verschillende activiteiten. Soms zelfstandig, maar vaak in samenwerking met de lokale kernen. Ook levert het CDJA Noord-Holland een algemeen bestuurslid voor het landelijke CDJA en een dagelijks bestuurslid bij het CDA Noord-Holland.
Meedoen? Graag! Het CDJA Noord-Holland is altijd op zoek naar actieve leden, zowel binnen de provinciale afdeling als mensen die actief mee willen doen in hun eigen gemeente, al helemaal waar geen lokale CDJA afdeling is. Voor meer informatie, stuur ons een mailtje via noordholland@CDJA.nl of kijk op onze Facebook pagina!

Voorzitter
Simon Dijk
simondijk.sd@gmail.com

Secretaris
Timo Schotten
noordholland@cdja.nl

Penningmeester
Liesbeth Keur
liesbethkeur@hotmail.com

 

Algemeen Bestuurslid
Roel Kroese
roel_kroese@live.nl 

Plaatsvervangend Algemeen Bestuurslid

Mezeker Semere

mezekersemere@hotmail.com

CDJA Noord-Holland

17 hours 59 minutes ago

Gegroet! Mijn naam is Timo Schotten, 18 jaar oud en ik woon in Alkmaar. In september ga ik beginnen met de PABO, nadat ik een jaartje scheikunde heb gestudeerd.

Op mijn 16e ben ik lid geworden van het CDJA, en In mei ben ik gekozen als secretaris van het CDJA Noord-Holland. Ik vond politiek altijd wel interessant, waardoor mijn vader steeds bleef zeggen dat ik dan maar lid van een partij moest worden.

Daardoor ging ik rondkijken op de websites van zowat alle partijen die sinds de laatste verkiezingen in de tweede kamer zitten, om te zien welke partij bij mij paste. Het is natuurlijk duidelijk dat ik uiteindelijk het CDA heb gekozen. De keuze voor het CDA is vooral gekomen door het mensbeeld, de linkse partijen zeggen dat de overheid moet voor de mensen zorgen, en de rechtse partijen zeggen dat de mensen voor zichzelf moeten zorgen. Het CDA zegt dat mensen voor andere mensen moeten zorgen, ook wel naastenliefde genoemd.

Ook vind ik het mooi dat het CDA altijd in het midden is terug te vinden, en daardoor een echte verbindingspartij is. Ik hoop daarom in het bestuur ook de verbindende factor te kunnen zijn, als de meningen een keer uit elkaar liggen!

Afdelingsnieuws