Nieuws
sep 02

Vacature Werkgroepvoorzitter Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Spreken onderwerpen als de toegankelijke zorg, een nieuwe sportwet of medische ethiek jou aan? Word dan werkgroepvoorzitter Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)!

De werkgroepen vormen het politieke hart van onze vereniging; door bezig te zijn met relevante en actuele maatschappelijke thema’s betrekken ze leden bij de standpuntbepaling van het CDJA. De werkgroep VWS houdt zich bezig met actuele vraagstukken. De werkgroep komt maandelijks bijeen om te discussiëren, standpunt te bepalen en resoluties te schrijven; die het officiële standpunt van het CDJA en misschien zelfs het CDA kunnen worden!

Ook organiseert de werkgroep werkbezoeken aan instanties en plaatsen met  een raakvlak aan de thematiek van de werkgroep. Als voorzitter organiseer en  coördineer je deze bijeenkomsten en heb je een belangrijke initiërende rol in  de standpuntbepaling. 


Taken
De Werkgroepvoorzitter VWS:
– Organiseert en coördineert de portefeuille VWS;
– Is, samen met het Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal verantwoordelijk voor de standpuntbepaling van het CDJA over onderwerpen die binnen de reikwijdte van de werkgroep vallen;
– Neemt deel aan de politieke commissie (het overlegorgaan van de werkgroepvoorzitters); onder leiding van het Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal.
– Werft geïnteresseerde jongeren die in CDJA-verband willen meedenken over relevante zaken.
– Initieert en is eindverantwoordelijk voor schrijfgroepen die binnen de portefeuille;

Profiel
De Werkgroepvoorzitter VWS:
– Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische  standpunten van harte;
– Heeft affiniteit met vraagstukken gerelateerd aan preventie, zorg, sport en sociale thema’s;
– Is politiek bewust en kan actuele thematiek vertalen naar christendemocratisch gedachtegoed;
– Is communicatief vaardig en is een goede teamspeler;
– Is bereid een tijdsinvestering van ongeveer 5 uur per week te doen.

Procedure
De sollicitatieprocedure voor deze functie bestaat uit twee rondes. Als eerste zal je een kort gesprek hebben met het dagelijks bestuurslid Politiek & Internationaal. Indien de uitslag van dit gesprek positief is, zul je bij het Algemeen Bestuur worden voorgedragen voor de functie van werkgroepvoorzitter.

Wil je de politiek van dichtbij leren kennen en denk je dat je aan de gevraagde eisen voldoet? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor deze functie! Solliciteren kan door een mail te sturen naar Jonathan Mol via j.mol@cdja.nl, met als titel ‘sollicitatie PC/werkgroepvoorzitter VWS” in de bijlage een motivatiebrief en CV.

Solliciteren kan tot 19 september .

About The Author

Wouter Schut | Dagelijks Bestuurslid HRM & Communicatie | w.schut@cdja.nl