Nieuws
nov 16

Vacature: werkgroepvoorzitter DNL

Spreken onderwerpen als stikstof, goed gebruik van landbouwgrond, kernenergie, de circulaire economie en het Klimaatakkoord? Word dan werkgroepvoorzitter Duurzaamheid, Natuur en Landbouw!

De werkgroepen vormen het politieke hart van onze vereniging; door bezig te zijn met relevante en actuele maatschappelijke thema’s betrekken ze leden bij de standpuntbepaling van het CDJA. De werkgroep Duurzaamheid, Natuur en Landbouw houdt zich bezig met actuele vraagstukken. De werkgroep komt maandelijks bijeen om te discussiëren, standpunt te bepalen en resoluties te schrijven; die het officiële standpunt van het CDJA en misschien zelfs het CDA kunnen worden!

Ook organiseert de werkgroep werkbezoeken aan instanties en plaatsen met een raakvlak aan de thematiek van de werkgroep. Als voorzitter organiseer en coördineer je deze bijeenkomsten en heb je een belangrijke initiërende rol in de standpuntbepaling.

Taken:

De werkgroepvoorzitter Duurzaamheid, Natuur en Landbouw (DNL):

· Is, samen met het Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal verantwoordelijk voor de standpuntbepaling van het CDJA over onderwerpen die binnen de reikwijdte van de werkgroep vallen;

· Organiseert en coördineert de portefeuille Duurzaamheid, Natuur en Landbouw;

· Neemt deel aan de politieke commissie (het overlegorgaan van de werkgroepvoorzitters); onder leiding van het Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal.

· Werft geïnteresseerde jongeren die in CDJA-verband willen meedenken over relevante zaken.

· Initieert en is eindverantwoordelijk voor schrijfgroepen die binnen de portefeuille;

Profiel:

De werkgroepvoorzitter Duurzaamheid, Natuur en Landbouw:

· Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische standpunten van harte.

· Heeft affiniteit met vraagstukken gerelateerd aan digitalisering en infrastructuur;

· Is politiek bewust en kan actuele thematiek vertalen naar christendemocratisch gedachtegoed;

· Is communicatief vaardig en is een goede teamspeler;

· Is bereid een tijdsinvestering van ongeveer 5 uur per week te doen.

De sollicitatieprocedure voor deze functie bestaat uit twee rondes. Als eerste zal je een kort gesprek hebben met het dagelijks bestuurslid Politiek & Internationaal. Indien de uitslag van dit gesprek positief is, zul je bij het Algemeen Bestuur worden voorgedragen voor de functie van werkgroepvoorzitter.

Wil je de politiek van dichtbij leren kennen en denk je dat je aan de gevraagde eisen voldoet? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor deze functie! Solliciteren kan door een mail te sturen naar Noah Brok via n.brok@cdja.nl, met als titel ‘sollicitatie PC/werkgroepvoorzitter DNL” in de bijlage een motivatiebrief en CV.

About The Author