Nieuws
jan 12

Vacature Penningmeester

De vacature voor Penningmeester in het Dagelijks Bestuur staat open!

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financiële verloop van de vereniging: hij/zij houdt de financiële administratie bij, stelt de jaarrekening en de begroting op; maar denkt ook op lange termijn na over de inkomsten en uitgaven van het CDJA. Daarnaast is de penningmeester als onderdeel van het Dagelijks Bestuur (DB) verantwoordelijk voor de Dagelijkse leiding van het CDJA. Als penningmeester heb je een sleutelpositie binnen het bestuur, jij bent op de hoogte van alles wat er speelt!


Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging, waarin je aan het CDJA en aan je eigen vaardigheden en netwerk kunt werken? Solliciteer dan nu naar deze functie!
 
Taken
De penningmeester:

 • Houdt de financiële administratie van de vereniging bij;
 • Stelt de jaarlijkse begroting en jaarrekening vast;
 • Is verantwoordelijk voor het inkomsten- en uitgavenbeleid van het CDJA; ook op lange termijn;
 • Ondersteunt het lokale en provinciale financiële beleid.

 
Profiel
Onze penningmeester:

 • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
 • Is politiek en bestuurlijk bewust;
 • Is financieel – zowel in theorie als in praktijk – goed onderlegd;
 • Is enthousiast en gedreven en weet anderen hierin mee te nemen;
 • Is bereidt bij te leren;
 • Kan als een teamspeler binnen het CDJA-bestuur functioneren;
 • Is bereid om rond de 20 uur per week flexibel aan het CDJA te besteden.

Naast de unieke ervaring die je opdoet in het Dagelijks Bestuur ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand en de (reis)kosten worden vergoed. Ook is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op binnen en buiten het CD(J)A! De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 13 februari door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar de voorzitter van het CDJA via voorzitter@cdja.nl. De gesprekken met de selectiecommissie zullen in de week van 13 februari plaatsvinden. De selectiecommissie zal het Algemeen Bestuur adviseren over de voordracht van kandidaten. Het Algemeen Bestuur zal 23 februari vergaderen over de voordrachten, daar word je als kandidaat ook verwacht indien je wordt voorgedragen. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt vindt op 8 en 9 april plaats. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom Scheepstra, voorzitter van het CDJA en voorzitter van de selectiecommissie, via voorzitter@cdja.nl

About The Author