Nieuws
aug 17

Vacature: hoofdredacteur Interruptie

Het CDJA is op zoek naar een nieuwe voorzitter van de Redactiecommissie, de commissie die het digitale ledenblad Interruptie uitgeeft. Interruptie houdt de leden op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging, durft onafhankelijk en kritisch naar het CDA en CDJA te kijken en probeert diepte aan te brengen in het maatschappelijk debat. Dit doet de redactiecommissie door interviews met interessante politici, wetenschappers, etc. en door prikkelende stukken te schrijven over allerlei relevante thema’s. Interruptie heeft haar eigen website en mediakanalen. Als voorzitter van de Redactiecommissie ben je tevens hoofdredacteur van ‘Interruptie’ en ben je eindverantwoordelijk voor de inhoud en de uitgave van ons ledenblad. Je geeft sturing aan een enthousiaste groep CDJA-journalisten en kruipt ook zelf regelmatig in de pen. In samenwerking met de redactie en de fotograaf zorg je voor goede, prikkelende en originele artikelen en ben je het journalistieke geweten van het CDJA.

Taken

De voorzitter van de redactiecommissie:

–        Plant de redactievergaderingen en zit deze voor;

–     Is verantwoordelijk voor de inhoud van Interruptie: hij/zij stelt de bijdrages vast, houdt de planning vast en geeft sturing aan redactieleden;

–        Is verantwoordelijk voor de eindredactie van de aangeleverde stukken;

–        Denkt op lange termijn na over de invulling van Interruptie

–        Onderhoudt contact met de Secretaris.

Profiel

Wij zoeken iemand met:

–        Leidinggevende en organisatorische kwaliteiten;

–        Affiniteit met journalistiek;

–        Goede schrijfvaardigheden en een scherpe redactionele blik;

–        Oog voor maatschappelijke relevante vraagstukken;

–        Visie op de invulling van Interruptie op de lange termijn.

Redactionele ervaring is een pre. Deze functie biedt een fantastische uitdaging en een grote meerwaarde voor op je CV. De functie is opengesteld voor een periode van 1 jaar.

Herken jij je in bovenstaand beeld? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor deze uitdagende functie! Dit doe je door voor 28 augustus een motivatiebrief en cv te sturen naar secretaris@cdja.nl. Vervolgens zal een sollicitatiegesprek plaatsvinden en zal er al dan geen voordracht plaatsvinden aan het Algemeen Bestuur. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Abel van de Sluis via secretaris@cdja.nl.