Nieuws
jan 12

Vacature DB’er Persvoorlichting & Campagne

Het CDJA zoekt een Dagelijks Bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne!

Het bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne zorgt ervoor dat de standpunten en visie van het CDJA goed onder het voetlicht worden gebracht. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de externe communicatie en fungeert als aanspreekpunt voor journalisten. Samen met het bestuurslid Politiek, bestuurslid Communicatie en de voorzitter laat je het CDJA-geluid horen richting de pers en het CDA!

Daarnaast ben je, als onderdeel van het Dagelijks Bestuur (DB), verantwoordelijk voor de Dagelijkse leiding van het CDJA. Zo ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van besluiten van het Algemeen Bestuur en de Algemene Ledenvergadering en onderhoudt je contact met het CDA, andere politieke jongerenorganisaties en de media. Ook ben je het creatieve brein binnen het bestuur; jij bent de aangewezen persoon om met gave campagne-ideeën te komen!

Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging, waarin je aan het CDJA en aan je eigen vaardigheden en netwerk kunt werken? Solliciteer dan nu naar deze functie!
 
Taken
Het Dagelijks Bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne:

 • Is verantwoordelijk voor de mediacontacten en persmomenten;
 • Onderhoudt contact met het CDA en media om onze standpunten in de bekendheid te brengen;
 • Werkt samen met de voorzitter, het bestuurslid Politiek aan opiniestukken en persberichten;
 • Bedenkt originele manieren om het CDJA-geluid te laten horen;
 • Werkt samen met het bestuurslid HRM & Communicatie aan originele (politieke) campagnes 

 
Profiel
Het Dagelijks Bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne:

 • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
 • Is politiek en bestuurlijk bewust;
 • Heeft gevoel voor media en marketing;
 • Is goed bekend met de christendemocratische politiek;
 • Is enthousiast en gedreven en weet dit ook over te brengen op anderen;
 • Is bereidt bij te leren;
 • Weet als een teamspeler te functioneren binnen het Dagelijks Bestuur van het CDJA;
 • Is bereid om rond de 20 uur per week flexibel te besteden aan het CDJA.

 
Naast de unieke ervaring die je opdoet in het Dagelijks Bestuur ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand en de (reis)kosten worden vergoed. Ook is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op binnen en buiten het CD(J)A! De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 1 februari door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar de voorzitter van het CDJA via voorzitter@cdja.nl. De gesprekken met de selectiecommissie zullen in de week van 7 februari plaatsvinden. De selectiecommissie zal het Algemeen Bestuur adviseren over de voordracht van kandidaten. Het Algemeen Bestuur zal 23 februari vergaderen over de voordrachten, daar word je als kandidaat ook verwacht indien je wordt voorgedragen. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt vindt op 8 en 9 april plaats.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom Scheepstra, voorzitter van het CDJA en voorzitter van de selectiecommissie, via voorzitter@cdja.nl

About The Author