Petitie eerlijke behandeling studentenhuizen
apr 30

Petitie eerlijke behandeling studentenhuizen

Op initiatief van Simon van Teutem lanceert het CDJA samen met DWARS, JS, JD, JOVD, SGPJ en Oppositie een petitie voor een eerlijke behandeling voor studentenhuizen onder de coronamaatregelen.

We verzoeken het kabinet een duidelijke en rechtvaardige lijn te trekken voor de coronamaatregelen door de uitzondering voor deze maatregelen uit te breiden naar groepswoningen die gebruik maken van gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer en een keuken.

“De noodverordening moet één duidelijke en rechtvaardige lijn trekken, waarbij studentenhuizen ook als gezamenlijke huishouding tellen”, aldus initiatiefnemer Simon van Teutem. Momenteel geven veiligheidsregio’s hun eigen invulling aan de noodverordening. Onder meer in Leiden werden studenten beboet die op hun gezamenlijke balkon stonden.

Uit onderzoek van omroep Brabant blijkt dat jongeren zich het meest en het vaakst somber voelen in deze periode. “Het is dan onverstandig om jongeren alsmaar in hun kot te laten zitten. Geef ze binnen de veilige marges de ruimte om naar buiten te gaan”, aldus Hielke Onnink van het CDJA.

Naast studentenhuizen vragen de jongerenorganisaties om ruimte voor groepswoningen in de bredere zin. Ook samenwonende starters en samengestelde gezinnen worden geraakt door de huidige noodverordening.

Teken hier de petitie

About The Author