Nieuws
mrt 23

Meld je aan voor Generatieproject: GR’22!

Op woensdag 16 maart 2022 vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wat het CDJA betreft zijn dit ontzettend belangrijke verkiezingen. Als CDA lukte het ons om in 2018 de meeste jongeren op de kieslijsten te hebben staan ten opzichte van alle andere landelijke politieke partijen: een mooi resultaat wat we nogmaals willen behalen in 2022. Bij de eerste shift hadden we ruim 60 aanmeldingen. Voor degenen die toen buiten de boot zijn gevallen is er nu een tweede kans!

Daarom gaat het CDJA van start met een tweede shift van het generatieproject voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Tijdens het generatieproject staan er verschillende cursussen en thema’s op de agenda: denk debattrainingen, speechen als Obama, omgaan met social media als politicus en diverse speeddates met CDA’ers die een prominente rol spelen in de lokale democratie. Ook ga je op traineeship bij je lokale afdeling.

Het generatieproject bestaat uit drie delen:
1. 3 tot 5 online trainingen waarin we je alle ins en outs van het raadslidmaatschap aan leren.
2. Traineeship bij je lokale afdeling. Tijdens het traineeship loop je mee met je lokale afdeling en krijg je een kijkje in de keuken van de gemeenteraad in jouw gemeente.
3. Summerschool met onder andere een bezoek aan de Tweede Kamer en een debattoernooi.

Aan het project zitten géén kosten verbonden. Aanmelden kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyHHdW1NcfelEw1hXxw1cJ_a6cSmgsPJqvOi9VDG0SBl_xag/viewform