Nieuws
aug 31

Het CDJA zoekt een nieuw Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal!

Als Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal ben jij verantwoordelijk voor onze politieke meningsvorming nationaal en internationaal niveau. Daarmee vorm je dé inhoudelijke spil van onze politieke bezigheden. Daarnaast ben je, als onderdeel van het Dagelijks Bestuur (DB), verantwoordelijk voor de Dagelijkse leiding van het CDJA. Zo ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van besluiten van het Algemeen Bestuur en de Algemene Ledenvergadering en onderhoudt je contact met het CDA, andere politieke jongerenorganisaties en de media. Daarnaast ben je de verantwoordelijke voor onze werkgroepen, werk je mee aan onze opiniestukken in de media, houd je je bezig met het internationaal werk van het CDJA en ben je het inhoudelijk geweten van onze vereniging. Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging waarbij je je inzet voor het CDJA, jezelf ontplooit en een geweldig netwerk opbouwt? Solliciteer dan nu naar deze functie!
 
Taken
Het Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal:

 • Coördineert en stimuleert de politieke standpuntbepaling op nationaal en internationaal niveau;
 • Denkt actief na over politieke vorming van onze leden;
 • Geeft leiding aan de politieke commissie;
 • Is betrokken bij het internationale werk van het CDJA;
 • Is actief bezig met standpuntbepaling in de media.

 
Profiel
Het Dagelijks Bestuurslid Politiek & Internationaal:

 • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
 • Houdt de politieke actualiteit in de gaten en kan hier snel op anticiperen;
 • Kan anderen enthousiasmeren tot het meedenken over onze standpunten;
 • Heeft gevoel voor de vertaling van de christendemocratische grondslag naar concrete standpunten;
 • Is in staat om als teamspeler te functioneren;
 • Is bereid om ongeveer 20 uur per week flexibel te besteden aan het CDJA.

 
Naast de unieke ervaring die je opdoet in het Dagelijks Bestuur ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand. Ook is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op. De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.
 
Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan door voor vrijdag 27 september 2019je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar de voorzitter van het CDJA via voorzitter@cdja.nl. De gesprekken met de selectiecommissie zullen plaatsvinden op 4 oktober 2019. De selectiecommissie zal het Algemeen Bestuur adviseren over de voordracht van kandidaten. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt vindt op 22 en 23 novemberplaats. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hielke Onnink, voorzitter van het CDJA en voorzitter van de selectiecommissie, via voorzitter@cdja.nl.