Nieuws
aug 31

Het CDJA zoekt een Dagelijks Bestuurslid HRM & Afdelingen!

Toelichting: op het voorjaarscongres is de functie HRM & Afdelingen niet vervuld. Het Algemeen Bestuur heeft besloten om geen interim-bestuurder aan te stellen, maar de vacature nu onder voorbehoud opnieuw open te stellen. In de AB-vergadering van september zal het Algemeen Bestuur beslissen of de vacature ook daadwerkelijk ingevuld zal gaan worden. Daarom is de sollicitatiedeadline voor deze functie ook preventief verlengd.

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor het ontdekken van de nieuwste CDJA-talenten en het zo goed mogelijk laten functioneren van de CDJA-afdelingen. Zo ben je een voortrekker in het organiseren van leerzame activiteiten die onze leden helpen zich te ontwikkelen tot geweldige jongerenkandidaten, stuur je de afdelingen aan en denk je actief na over hoe we het CDJA een nog actievere en invloedrijkere politieke beweging maken. Het Dagelijks Bestuurslid HRM & Afdelingen is als onderdeel van het Dagelijks Bestuur (DB) verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het CDJA. Zo ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van besluiten van het Algemeen Bestuur en de Algemene Ledenvergadering. Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging waarbij je je inzet voor het CDJA, jezelf ontplooit en een geweldig netwerk opbouwt? Solliciteer dan nu naar deze functie!
 
Taken
Het Dagelijks Bestuurslid HRM & Afdelingen:

 • Organiseert scholingsactiviteiten die aansluiten bij de behoeftes van de leden;
 • Is verantwoordelijk voor projecten als de Talentenklas, de afdelingsdag en de Generatietrajecten en onze jongerenkandidaten in het algemeen;
 • Is contactpersoon voor het alumni CDJA Generatie Netwerk;
 • Beheert de CDJA Talentenbak en scout actief kandidaten voor vacatures binnen het CDJA en het CDA;
 • Stuurt de Vormingscommissie en de HRM-commissie aan;
 • Is verantwoordelijk voor de CDJA Academie;
 • Denkt en werkt proactief aan het CDJA van de toekomst;
 • Is het aanspreekpunt voor lokale en provinciale afdelingen en helpt hen waar nodig.

 
Profiel
Het Dagelijks Bestuurslid HRM & Afdelingen:

 • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
 • Heeft oog voor politiek talent en weet leden te begeleiden in hun ontwikkeling;
 • Is enthousiast en gedreven en straalt dit ook uit;
 • Weet als een teamspeler te functioneren binnen het Dagelijks Bestuur van het CDJA;
 • Is bereid om 20 uur per week flexibel te besteden aan het CDJA.

 Naast de unieke ervaring die je opdoet in het Dagelijks Bestuur ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand. Ook is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op. De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan door voor dinsdag 1 oktober 2019je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar de voorzitter van het CDJA via voorzitter@cdja.nl. De gesprekken met de selectiecommissie zullen, indien het Algemeen Bestuur besluit deze functie te laten vervullen, plaatsvinden op 4 oktober 2019. De selectiecommissie zal het Algemeen Bestuur adviseren over de voordracht van kandidaten. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt vindt op 22 en 23 novemberplaats. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hielke Onnink, voorzitter van het CDJA en voorzitter van de selectiecommissie, via voorzitter@cdja.nl.